Cahors 2016 bereidt zich voor

cahors 1Het wordt weer een zinderende en zeer diverse editie van Cahors BluesFestival in Frankrijk, het oudste bluesfestival van Europa! Als je dan toch de zon wil opzoeken maak je een goede kans in ‘de heetste stad van Frankrijk’(letterlijk). Wederom zal in het fraaie centrum van de stad Cahors in departement Lot een grote openlucht parkeerplaats worden veranderd in een ‘Ville de blues’ waar zonder probleem een slordige 2000 bezoekers kunnen neerstrijken.

S’avonds (bij de concerten van o.a. Shakira Saïda, Taj Mahal en Eric Bibb is er ruimte om voor het podium te staan, maar er zijn ook aan twee zijden tribunes vanwaar je het avondspektakel goed kunt aanschouwen. Voor de gratis middagconcerten is een soort ‘voorportaal’ met een aantal kraampjes en mogelijkheden wat te eten, maar je loopt ook zo het centrum in. Er is in de regel ook een fraaie expositie met fotowerk van diverse fotografen van eerdere edities.

Naast de gratis concerten die vrijwel iedere middag worden gegeven en de avond ‘Blues dans la Ville’ met onder andere een masterclass en een ‘battlemiddag’ met optredens op grote festivals als prijs , is er s’avonds weer een heel interessant programma neergezet met ruimte voor afro-amerikaanse en amerikaans- orientale Blues maar ook voor muzikale uitstapjes naar rock’n’roll, blues-rock, rhythm’n’blues, soul, funk etc…

De namen liegen er niet om, het wordt weer een editie om niet te vergeten:
– 12-07 Shakira S’aïda & Vintage Trouble
– 13-07 Blues dans la Ville (allerlei franse bands in en bij locale horecagelegenheden)
– 14-07 JC Brooks & the uptown Sound Taj Mahal
– 15-07 Eric Bibb & JJ Mitteau Sugaray Rayford
– 16-07 Gaëlle buswel JB’s original James Brown Band faeturing Martha high

Kaartjes kun je in de voorverkoop en aan de kassa aanschaffen, maar kijk even goed, er is ook altijd een mogelijk tot aanschaf van een interessant ‘passe- partout’ voor alledagen.