Blue Moon Marquee – Gypsy Blues

CD100_out

“Gypsy Blues” is zowel de naam van de nieuwste cd van Blue Moon Marquee als de stijl waarin zij spelen. Het gitaargeluid heeft iets weg van Django Reinhardt en Eddie Lang en gecombineerd met de jumpstijl die wordt gespeeld zou je het Gypsy Blues mogen noemen. Blue Moon Marquee is een duo dat afkomstig is uit de Rocky Mountains en bestaat uit zanger / gitarist A.W. Cardinal en bassiste / zangeres / voetstomper Jasmine Collette.

Het is hun derde album, waar we twaalf zelfgeschreven nummers op aantreffen. De stijl heb ik al beschreven (jumpblues met zigeunerjazz-gitaar). Het klinkt allemaal lekker en vlot. Bij Cardinals rauwe stem heb ik steeds de neiging om mijn keel te schrapen. Iets wat ik ook bij Tom Waits heb en dat heeft mij er nooit van weerhouden hem te beluisteren. De beste nummers vind ik zelf het slepende “Ain’t No Stranger”, dat door Collette wordt gezongen, en het aan het Rosenberg Trio herinnerende “Driftin’”. (7/10) (Eigen Productie)