The Kat Kings – Swingin’ In The Swamp

KatKings SwinginInTheSwamp_cGooi gedegen rock ’n roll, rockabilly en blues bij elkaar en wat krijg je? Wat je dan krijgt laat de Canadese band The Kat Kings horen. De band is zanger/gitarist Kevin McQuade, gitarist Teddy Leonard, bassist John Dymond, toetsenist Wayne Dagenais en drummer Chuck Keeping. Hun nieuwe cd “Swingin’ In The Swamp” is onlangs verschenen en bevat dertien door McQuade geschreven nummers.

Zoals hierboven al staat wordt rock ’n roll, rockabilly en blues geboden. Het meeste vrolijk en uptempo, maar we vinden ook treurige ballads. Een goede mix, zodat de cd interessant blijft en ook de nodige rustmomentjes kent. Het begint vlot met “When I Say Jump” en “Poppin’ At Party Time” en eindigt op dezelfde manier met “Baby You Can’t Drink”. Veel indruk heeft “I’m Just A Shadow”, dat over een verloren liefde gaat, op mij gemaakt. Al met al een leuk album met fijne muziek. Opzetten die cd en swingen maar. (Kool Kat Records) (7,5/10)