Brielle Blues 2016 staat voor de deur

Foto (c) Marco van Rooijen
Foto (c) Marco van Rooijen
Op zondag 31 juli 2016 vindt in de historische binnenstad van Brielle de 25e editie van het gratis toegankelijke Brielle Bluesfestival plaats. Op drie podia staan twaalf gerenomeerde bands geprogrammeerd.

Optredende bands komen dit jaar uit de USA, Duitsland, België en Nederland. De organisatie van Brielle Blues is trots dat er dit jaar maar liefst vijf dames als frontvrouw te bewonderen zijn. Het zijn Tineke Schoemaker, die met de band Barrelhouse al ruim 40 jaar onderweg is en tot de top van de Nederlandse bluesscene behoort. Zangeres en gitariste Britt Jansen treedt op met stergitarist Leif de Leeuw, de Amerikaanse zangeres Dede Priest komt met de Rob Mostert Hammond Group naar het podium Maarland. Floor Kraayvanger betreedt met haar 10-koppige Etta James Experience het podium en zangeres AJ Plug zal haar – door Johan Derksen geroemde – zangkwaliteiten op de Turfkade laten horen.

In het programma van Brielle Blues 2016 staan diverse stijlen uit de blues op het programma en zullen ook cajun, zydeco, rock-a-billy en soul te horen zijn.

Liefhebbers van piano en orgel komen dit jaar ook aan hun trekken. Liefst 7 bands komen met toetsenist, waarvan 3 met een orginele Hammond.

Vanwege het 25-jarig jubileum heeft de organisatie de band Louisiana Radio uitgenodigd. Zij waren er reeds tijdens de eerste editie in 1992 bij en konden toen al rekenen op een dansende menigte.

Brielle Blues is er trots op dat het festival een vaste waarde is geworden voor muziekliefhebbers uit de verre omstreken.