King Of The World terug met nieuw album en tournee

King Of The World cover CincinnatiKing of the World komt eindelijk weer met een nieuw album. ‘Cincinnati’ is de titel van het 4e album van King of the World dat op 3 oktober 2016 uitkomt. De groep greep met beide handen de kans aan om dit album onder leiding van producer Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) op te nemen.

Voor deze productie vloog de band op 1 mei jongstleden naar Cincinnati , Ohio (USA) om daar in de Bamboo Room Studio in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toe te vertrouwen. De keuze voor een studio in de USA was snel gemaakt: voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn geinspireerd, zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in “the cradle of roots-, rhythm & blues“  het creatieve opnameproces te beleven?

Op de 13 tracks passeert wederom de blues in de breedste zin van het woord de revue. Inmiddels een handelsmerk van King of the World waarbij het geheel misschien iets steviger klinkt dan op de voorgaande albums. En…..voor het eerst op een album van de groep zijn op een aantal tracks blazers en achtergrondzangeressen te horen.

Zondag 2 oktober viert de band de albumreleaseparty in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Dit is meteen de aftrap voor de albumtour najaar 2016:

Vrijdag          7 oktober     Theater Hofpoort – Coevorden
Zaterdag     22 oktober     Hedon – Zwolle
Vrijdag        11 november De Oosterpoort – Groningen
Zaterdag     19 november FLUOR – Amersfoort
Donderdag 24 november Popodium Nieuwe Nor – Heerlen
Vrijdag        25 november  Mezz – Breda
Vrijdag          2 december  Lantaren Venster – Rotterdam
Vrijdag          9 december  Poppodium Metropool – Hengelo
Zaterdag     10 december  Poppodium Bolwerk – Sneek
Zondag       11 december  Tivoli Vredenburg – Utrecht
Vrijdag        16 december  Podium Victorie –  Alkmaar
Zondag       18 december  Poppodium W2 – Den Bosch