Tweede dag BluesPeer met tegenvallers en meevallers

Eric ‘Slim’ Zahl & The South West Singers uit Noorwegen en bovendien winnaars van de Europese Challenge 2016 openen de zaterdag. Heerlijke energieke blues, rock & roll van deze mannen. Voor Eric Zahl is het geen punt om zich al zo vroeg tussen het publiek te begeven, wat de sfeer verhoogd.

Zanger, gitarist Robben Ford is in blueskringen bekend geworden door het prachtige album ‘Talk To Your Daughter’ uit 1988. Helaas voor ons is hij daarna richting jazzrock, jazz fusion gegaan. Ook vandaag voert dit de boventoon. Maar het blijft een begenadigd gitarist en een mindere zanger.

De tegenvaller van de dag is Lucinda Williams. Hier staat ze wel met een grote band. Maar of ze het zelf door heeft is nog maar de vraag. Dronken, stoned of ziek? Wie zal het zeggen. Pas op het einde van haar set komt er swung in. Dat laatste heeft zeker Larry Graham & zijn Graham Central Station. Problemen met een keyboard zorgt er voor dat de swingende set een half uur later begint. Maar dan krijg je ook wat van de bassist van de Funk. Een wervelende show met een eerbetoon aan zijn vriend Prince met Purple Rain.

Afsluiter is vandaag Joe Bonamassa, meer gitarist dan zanger in zijn uitgesponnen solo’s. Joe brengt dezelfde set als die van het North Sea Jazz festival een week eerder. De fotografen mogen maar van een kant hem op de gevoelige plaat vastleggen. Zelfs een verstokte vrouwelijk fan vindt het minder dan de Carré concerten van een tijdje terug. Daar bracht hij wel eigen werk. Hier een mengeling van alles wat. (Werk van Jeff Beck, Eric Clapton en Jimmy Page.) Dus wordt het gewoon een goede coverband, die mooi de vrijdag afsluit.

Foto’s (c) Bert Lek

Joe Banamassa (2)

Joe Banamassa band

Joe Banamassa