Isaiah B Brunt – A Moment In Time

Isiah Brunt in New Orleans

Hij is geboren en getogen in Nieuw Zeeland, waar hij van zijn vader gitaar, ukelele en lapsteel leerde. Om zich verder te ontwikkelen in de muziek verhuisde hij naar het Australische Sydney. Isaiah B Brunt bouwde er zijn eigen studio, waar hij buiten zijn eigen werk ook dat van anderen produceerde. Omdat hij zeer aangetrokken was door de muziek van New Orleans heeft hij een tijdlang in deze stad gewoond. Een EP en twee cd’s later, waarvan de laatste, “That’s Just The Way That It Goes” er in 2015 voor zorgde dat hij ook internationaal de aandacht op zich gevestigd kreeg.

Inmiddels is een jaar later zijn nieuwste cd “A Moment In Time” verschenen. In New Orleans opgenomen met een keur aan muzikanten is dit, net als zijn vorige album, weer een pareltje geworden. Strak, swingende soulblues, mooi gitaarwerk en een prima blazerssectie zorgen dat de negen zelfgeschreven nummers van begin tot eind interessant blijven. Daarbij is Brunt een prima tekstschrijver met een helder stemgeluid. De ritmesectie van bassist George Porter Jr, van de Meters, en drummer Doug Belote houdt de zaak strak in het gareel. Mijn persoonlijke favorieten zijn “Lost Jacket Blues” en “Travel Back In Time”, mede door het fraaie klarinetspel van James Evans. (Isaiah B Brunt Music) (8,5/10)

Deel dit artikel met je vrienden!: