Energieke bluesman & rasentertainer Carvin Jones komt naar Nederland

Foto (c) Bert Lek
Foto (c) Bert Lek

Carvin Jones betekent stevige bluesrock. Bluesrock die door Carvin Jones, geboren in Lufkin Texas, met goed gitaarwerk en met veel bravoure en gevoel voor entertainment wordt gebracht. Op zeer jonge leeftijd reeds komt hij in contact met de blues van o.a. BB King en op zijn elfde krijgt hij zijn eerste gitaar.

De Carvin Jones band speelde met elke grootheid zoals; BB King, Santana, Albert King, maar ook met Joe Cocker en Fabulous Thunderbirds en REO Speedwagon. In 1999 kwam hij voor het eerst naar Europa en speelde ook in de jaren erna met grote namen als, Buddy Miles, Jeff Beck, Jimmy Vaughn, Gary Moore, Walter Trout, Ten Years After en The Animals.

Carvin Jones gaat met zijn energieke en ontembare blues tot het uiterste, is onnavolgbaar, vitaal, vlijmscherp en nog steeds van deze tijd. Liefhebbers zullen van deze heftige muziekstijl smullen. Nummers van Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan komen steevast voorbij.

Citaat uit verslag bij XXL Bluesclub te Wageningen: “Spelen doet hij ook met de samenstelling van zijn setlist. Bij binnenkomst nestel ik mij aan de bar naast Carvin waar hij 10 minuten voor aanvang regelmatig de zaal rond kijkt en weer wat songs op schrijft die hij vanmiddag wil gaan spelen. Zij boek doorbladerend komen er met een dikke zwarte stift steeds meer nummers bij. Als ik, met een glimlach, vraag of het er niet wat weinig zijn is zijn antwoordt: “I will play the whole damn evening”.”

02 Oktober – P79, Den Bosch
03 Oktober – Bluescafe – Apeldoorn
06 Oktober – Herberg De Avonden, Zulte
08 Oktober – De Noot, Amersfoort
09 Oktober – Bergs Blues Festival, Bergen Op Zoom

Foto (c) Bert Lek
Foto (c) Bert Lek