The Lucky Losers – In Any Town

LuckyLosers InAnyTown_c

Met elk een jarenlange carrière in hun rugzak besloten Cathy Lemons en Phil Berkowitz te gaan samenwerken. Dat resulteerde vorig jaar in het album “A Winning Hand”, dat zowel door pers als publiek goed werd ontvangen. Blijkbaar beviel de samenwerking goed, want nu is hun tweede cd “In Any Town” verschenen. Het geheel is geproduceerd door Kid Andersen en het duo wordt begeleid door Marvin Greene, Chris Burns, Tim Wagar en Robi Bean. Daarnaast zien we nog een rits aan gastmuzikanten als Terry Hanck, Frank Goldwasser en Jeff Jensen langskomen.

Net als op hun eerste album brengt het duo een combinatie van blues en soul. Negen nummers zijn zelfgeschreven. De twee covers zijn het bekende “Jackson”, dat we kennen van Johnny Cash en June Carter en “Small Town Talk”, dat onder meer door Bobby Charles op de plaat is gezet. Het duo en hun begeleiders brengen genoeg vakmanschap mee om er een prima cd mee te maken. Maar vakmanschap alleen is niet genoeg. Liefde voor de muziek en spelpezier zorgen hier voor de kers op de taart. Mijn favoriete nummers zijn de soulblues “Blind Man In The Dark” en het fraaie duet “Small Town Talk”. (Dirty Cat Records)  (8/10)