Kingsnakes festival, 24 september, Rossum

Op zaterdag 24 September zal voor de 8e maal in de tent in Rossum de Roots Night losbarsten. Drie top acts die de grenzen van het Roots Genre opzoeken terwijl huis-dj Jesse Bronze de gaatjes opvult. Hij zorgt ervoor dat alles, lekker gaat verlopen met z’n deadly authentic supa-tones.

13006561_10154110893510996_1222491589107014138_n

Om 20.30 uur opent ‘Lapa Loca’ uit Den Bosch met zuid- Nederlandse Power blues. Lapa Loca wil het publiek verleiden en zo van elk optreden een feest maken. Een combinatie van ervaring, enthousiasme, muzikaal niveau en een verrassend repertoire dat altijd iedereen zal boeien zijn de belangrijkste troeven. Uniek aan deze band is dat er geen standaard repertoire wordt gespeeld. Lapa Loca speelt blues, funk, soul, en rock covers met een compleet eigen benadering. Een greep uit het repertoire: Vintage Trouble, Eric Clapton, Buddy Guy, maar ook Paul Simon, the Black Crowes, en meer.

Dan om 21.45 uur ‘Kai Strauss & The Electric Blues All Stars’ uit Duitsland, met zijn indrukwekkende, authentieke en intense Blues. Kai Strauss is een gepassioneerd live performer. Met de muzikanten die hij bij zich heeft (o.a. Alex Lex achter de drums en Moritz Fuhrhop op toetsen) geeft hij vorm aan zijn authentieke en intense gitaarspel, dat diep geworteld zit in de klassieke bluesstijlen van o.a. Buddy Guy, Jimmy Rogers en BB King.Kai Strauss is geen onbekende onder de Europese bluesliefhebbers en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de 15 jaren dat hij onderdeel uitmaakte van The Bluescasters, de begeleidingsband van de fameuze Memo Gonzalez. Op en gegeven moment werd het hoog tijd om zijn eigen weg te gaan en richtte hij de Electric Blues Allstars op.

Om 23.30 uur is aan ‘Rude Rich & The High Notes’ om met hun vette sound de avond tropisch af te sluiten. In 2013 is de setting van de band veranderd, maar hiermee is de originele Rude Rich sound niet verloren gegaan. Ze tillen de 60s en 70s reggae naar een hoger niveau. Afgelopen jaar speelde de band door heel Europa. Van voorprogramma in een bomvolle Melkweg tot het legendarische’This Is Ska Festival’, overal waar de mannen komen is het feest. Tijd voor een nieuw hoofdstuk met tijdloos goeie Jamaicaanse dansmuziek om iedereen  te laten genieten!