Lee Delray – Brand New Man

DelrayLee BrandNewMan_c

Hij is geboren in Florida en groeide op in New York. Lee Delray raakte al jong geïnteresseerd in muziek en speelde in de tachtiger Jaren met zo’n beetje iedere band die hem wilde hebben. En dat betekende rock, pop, country, punk. Totdat hij de blues ontdekte door platen van o.m. Muddy Waters, Albert Collins en de drie Kings. In 2013 verscheen zijn debuut-cd “570-BLUES” op Alligator Records, waarmee hij veel lof oogste. Nu is zijn tweede album op JAC Records verschenen onder de titel “Brand New Man”.

Zanger/gitarist Delray vormt een trio met drummer Ken Conklin en bassist Scott Ward, die op negen van de tien nummers meespelen. Op het tiende nummer wordt hij bijgestaan door Rick Fleming (bas) en Papa John Mole (drums). Wat stijl betreft past hij prima in het bluesrock idioom. Stevig, doch melodieus. Hij is echter niet bang om zich buiten de geplaveide paden te begeven, wat in het bijzonder duidelijk wordt met het funky “First String Man”, waarin rapper Young Chizz te horen is. Lee Delray is een prima gitarist die ook zijn mannetje staat op de slidegitaar. Het is een prima album geworden met de nodige variatie. Niets baanbrekends of revolutionair, maar goed gemaakte bluesrock. (JAC Records) (7/10)