Preston Hubbard (The Fabulous Thunderbirds) overleden

preston-hubbard-300x300Bassist Preston Hubbard, bekend van The Fabulous Thunderbirds, en Room Full of Blues is gisteren thuis dood aangetroffen. Hubbard was een grote bekende in de blues, ondanks zijn strijd met drugs en alcohol, door zijn stellaire baslijnen.BluesZineBluesZine

Hubbard werd geboren in Providence, Rhode Island en opgevoed door zijn moeder. Hij begon bas te spelen op zij 14e en verliet zijn huis toen hij117 jaar oud was om de muziekwereld in te trekken. Na verloop van tijd werd Hubbard lid van Room Full of Blues, de band die de eerste back achter de Blues Brothers werd. BluesZine

HubbardBleerdeLThe Fabulous Thunderbirds kennen door Muddy Waters zelf en uiteindelijk ontmoette de gehele band in Boston. Preston sloeg een aanbod om bassist te worden van Stevie Ray Vaughan’s Double Trouble af en in plaats daarvan ging hij op tournee met The Alley Cats. Na enkele optredens met The Alley Cats stapte hij weer terug over naar The Room Full of Blues, om in 1985 te happen op een vraag van Jimmie Vaughan and The Fabulous Thunderbirds om bij hen te komen spelen. Daar zou Hubbard tot 19951blijven spelen.

Na het verlaten van The Fabulous Thunderbirds zakte Hubbard af in een wereld van drugs, handel, arrestaties, en ten slotte de gevangenis. Na zijn vrijlating uit de gevangenis was Hubbard clean, voor de eerste keer in 18 jaar. BluesZine

In 2014 werd Hubbard met spoed opgenomen in het Barnes-Jewish Hospital, St. Louis. Ondanks dat hij nog steeds clean was, was zijn lichaam volledig verwoest door de gevolgen van bijna 20 jaar drank en drugs. Pas na 30 uur operaties en drie bloedtransfusies en insuline behandelingen werd hij pas stabiel verklaard.BluesZine

Sindsdien is Hubbard clean gebleven en speelde vooral met artiesten die in de buurt van St. Louis optraden. Hij zal worden herinnerd voor veel meer dan alleen zijn tijd met The Fabulous Thunderbirds, en Room Full of Blues. Hij leende zijn ongelooflijke baslijnen aan enorm veel artiesten, waaronder Bonnie Raitt, The Vaughan Brothers, Duke Robillard, Etta James, Professor Longhair, Albert King, Albert Collins, Nick Curran en The Blues Brothers Hubbard zal voortleven door de geweldige muzikale erfenis die hij ons achterliet.BluesZine

Preston Hubbard is slechts 63 jaar geworden.BluesZine