Thomas Toussaint Band – Groovin’ On Up

ToussaintThomas GroovinOnUp_c

Voor iemand die pas vier jaar geleden voor het eerst serieus harmonica begon te spelen en een band net een jaar bestaat is Thomas Toussaint al goed bezig een naam voor zich te maken. In die korte tijd heeft hij het podium gedeeld met o.m. Robbert Fossen en Fat Harry van Dorth en heeft hij gejamd met John Primer en Tail Dragger. De band bestaat naast Thomas, die de zang en harmonica voor zijn rekening neemt, uit gitarist Leander Nijland, bassist Dirk Wagensveld en drummer Paolo Stigter.

Met “Groovin’ On Up” heeft de Thomas Toussaint Band zijn eerste cd in de vorm van een zes nummers tellende EP uitgebracht. Het zijn zes covers, maar dat geeft niets, want ze krijgen elk een geheel eigen bewerking. We horen fraai harmonicawerk op “Oh Baby” (Little Walter) en “You Upset My Mind” (Jimmy Reed) en er is een hoofdrol weggelegd voor Leander in “Double Eyed Whammy”, dat we kennen van Freddie King. De EP is een prima debuut en uitstekend visitekaartje voor deze band. Ook de presentatie is goed verzorgd in een fraai hoesje met een foto van Kuno Mooren. De nog jonge muzikanten zijn in staat om een eigen draai te geven aan oude nummers. Een volgende stap is het maken van eigen werk. Het smaakt in ieder geval naar meer en ik ben benieuwd naar een vervolg. (7/10) (Eigen productie)