Aynsley Lister 20 november exclusief naar het Bluescafe te Apeldoorn

Aynsley Lister
Foto: © Andy Hibbs

Na het optreden tijdens het eerste Highlandsfestival te Amersfoort leek Aynsley Lister ook in Nederland een vaste waarde te worden. Optredens in de Effenaar, De Boerderij, De Bosuil en het grote Ribs & Blues kregen echter niet het verwachtte vervolg. In Engeland behoort hij echter tot de hele grote in het newbritisch bluesgenre. Al jaren achtereen wordt hij genomineerd voor de British Blues Awards met als logisch gevolg dat Aynsley Lister in 2015 nog als beste bluesgitarist het jaar mocht afsluiten. In ons land lijkt hij helaas aan bijna ieders aandacht ontsnapt. Waarschijnlijk is het zeer popgerichte album ‘Home’ hier debet aan geweest. In de landen om ons heen is Aynsley de afgelopen jaren echter een graag geziene gast gebleven. De tour die gepland staat rondom zijn op 7 oktober nieuw uit te komen album brengt hem door half Europa en veelal staan er meerdere optredens op stapel.

Het tourschema voor Nederland blijft helaas opvallend leeg en moeten we het doen met een exclusief optreden op 20 november te Apeldoorn. Aynsley Lister laat weten op ‘Eyes Wide Open’ terug te gaan naar zijn oorsprong en dat we zowel op dit album als tijdens de live optredens weer ouderwets veel gitaarwerk kunnen verwachten.

Foto: © Andy Hibbs