Twee veranderingen rondom Culemborg Blues

culemborg Blues 2016 cutIeder jaar probeert de organisatie van Culemborg Blues met kleine veranderingen het festival te verbeteren, in andere gevallen eisen andere wetgeving of strengere veiligheidseisen een aanpassing. Ook dit jaar is er weer het een en ander aangepast. Ook qua programmering hebben er de afgelopen week weer enkele aanpassingen het licht gezien.

Vrijdagavond Culemborg Blues wijziging

De Jacob Harper Bluesband hebben alle optredens afgezegd. Ze worden vervangen door The Bugaboos, afkomstig uit de regio Antwerpen in België. Ze werken al jaren aan hun specifieke sound en stijl. Zij brengen zorgvuldig gekozen Bluessongs, aangepast en gemoderniseerd tot een eigen Bugaboos geluid. Ze durven af te dwalen van de meest bespeelde wegen en loodsen zo de verschillende stijlen van de Rhythm&Blues naar de 21ste eeuw. The Night before…. Vrijdag 26 aug, Café De Mart, 20.00 – 22.00 uur.

Zaterdag Culemborg Blues wijziging

Ook het optreden van Scrappy Tapes ( BE) gaat niet door. Zij worden vervangen door Black Hammer Voodoo. In de warme winter van 2015 verliet zanger/bassist Michiel van Leeuwen Rusty Apollo om een nieuwe missie te beginnen. Met een stapel nieuwe songs op zak vond hij zijn ouwe maat ‘Raggende Man’ Pall Gudmundsson bereid om te het ritmisch fundament te leggen. De van ‘downunder’ gevluchte Sam ‘Smokehouse’ Shine meldde zich aan als gitaar tovenaar en Black Hammer Voodoo was geboren.
Ze spelen stevige bluesrock met een psychedelische inslag. Hiermee roepen ze de geesten van voorouders als Howlin’ Wolf, Muddy Waters, John lee Hooker, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan op. Deze hoge priesters brouwen een kokend elixer van originals en eigenzinnige uitvoeringen van hoogtepunten uit de blues traditie. Black Hammer Voodoo staat klaar om de wereld te verrijken met ceremoniën van ‘Night Dancing’ en ‘Deep Dark Shit’!

Culemborg Blues vindt 27 augustus plaats in Culemborg.