50e Nispen Blues met Ruben Hoeke, Veldman Brothers, Big Bo en Schipper & Kruis

Ruben Hoeke BandZaterdag 17 september a.s. organiseert Nispen Blues haar 50e evenement, en treden er vier bands op aan het Kerkplein te Nispen, met als hoofdact: Ruben Hoeke. Ruben Hoeke is geen onbekende in Nispen. Een kleine vijf jaar geleden speelde hij met z’n krachtige viermansformatie en een repertoire van stevige Rhythm & Blues, Boogie, Soul en vette, opzwepende Rock de ramen uit de sponningen.

Ruben is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse Blues en Rock wereld. Hij begint op 14-jarige leeftijd met gitaar spelen, en deelde sinds zijn 1e optreden in 1992 het podium met tal van nationale -en internationale topmuzikanten.

Via diverse bands en (rock) formaties koerst hij sinds 2004 z’n eigen weg met de Ruben Hoeke Band. In 2006 verschijnt het debuut album ‘Sugar’ (best verkochte R&B cd 2007) gevolgd door het bekroonde album ‘Coexist’ in 2010. Eind maart 2013 wordt het ‘Loaded’ album gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso, en op 23 september a.s. komt het vierde RHB-album ‘Sonic Revolver’ uit.

In 2008 wordt Ruben door collega muzikanten verkozen als Nederlands Beste Gitarist, in 2014 verkiezen lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ hem tot ‘Beste Blues en Rock Gitarist Benelux’, en in april 2015 wordt hij onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’. De Ruben Hoeke Band zal het podium wederom in vuur en vlam zetten met een wervelende en energieke show.