Roots in ’t Groen weer van start

Roots in 't GroenOp woensdag 7 september gaan we weer van start met de concerten Roots in ’t Groen. Roots in ’t Groen opent het seizoen met het quartet Gilbert (UK/NL). Gilbert brengt vooral eigen werk in de vorm van Engelstalige chansons. De verhalende songs zijn van tekst voorzien door de Londense Janet Gilbert in haar eigen moedertaal. Vaak zijn ze heel persoonlijk maar blijken vaak ook universeel en herkenbaar. Omdat muziek een extra dimensie geeft aan de woorden van dichters vertaalde Gilbert ook enkele Nederlands gedichten. In de composities en arrangementen hoor je de klassieke achtergrond van de muzikanten terug maar ook is hun affiniteit met folk te horen. Erik van Dijck begeleidt de zang met piano en gitaar. Celliste en violiste Maaike Zwaan vlecht lijnen onder de composities en Kees de Wit ondersteunt het geheel met percussie.