Nieuw bestuur voor Blues in Wijk

Blues in WijkNa het vertrek van Anton Winkel uit het bestuur stond één ding vast: Blues in Wijk gaat gewoon door! Inmiddels is het bestuur uitgebreid met Willem van de Kraats, Gerrit Dijk en Roelof Hummel en vormen zij samen met oudgedienden Frans Hoving en Arie Verheul het nieuwe gezicht van Blues in Wijk.

Nieuwe bestuursleden.
Willem van de Kraats is 63, werkte 30 jaar als fotograaf en nu al weer 10 jaar een eigen Timmerbedrijf in Driebergen. Is sponsor van het eerste uur en gaf het fotoboek ‘5 jaar Blues in Wijk’ uit.
Gerrit Dijk is 64 jaar en woont in Wijk. Hij is sinds enige tijd met pensioen, was werkzaam als architect en speelt saxofoon.
Roelof Hummel is 64 jaar en woont bijna 40 jaar in Wijk. Sinds kort is hij met pensioen. Hij groeide op in Drenthe en was jarenlang werkzaam in de jeugdzorg. In zijn vroege jeugd organiseerde hij evenementen en maakte hij kennis met de Blues, het werd zijn passie en dat is altijd zo gebleven.
Wat ze gemeen hebben is een warme belangstelling voor blues, ruime ervaring in besturen en organiseren en een enorme drive om Wijk bij Duurstede de komende jaren de nodige nieuwe blues impulsen te geven.

Najaarsprogramma.
Afgelopen weken is achter de schermen druk gewerkt om een nieuw najaarsprogramma in elkaar te sleutelen. Dat lijkt met drie gratis toegankelijke events en 35 bands prima gelukt. Afgelopen weekeinde presenteerden ze het nieuwe programma bij de jaarlijkse Wijkse Uitmarkt. Menig bluesliefhebber was verbaasd en blij verwonderd dat weer er zo’n kwalitatief hoog en uitgebreid bluesaanbod aan zit te komen.

35 gratis optredens.
Het najaarsprogramma begon afgelopen zaterdagmiddag met 4 bands op het Kleurrijk uitinWijk-podium bij de Veldpoort. Op 23 oktober volgt Blues bij de Buren, een nieuw en voor Nederland uniek bluesexperiment met in 23 Wijkse en Cothense huiskamers evenzoveel bands uit Nederland en België. Zaterdag 26 november sluit de Wijkse bluesclub het jaar af met de 5e editie van Blueskroegentocht. In het E&E Gasthuis, theater Calypso en de café’s spelen dan 11 bluesbands.