Het Muziekcafé Heerlen opent met M.C. Hansen duo

unnamedHet Muziekcafé in Heerlen opent het nieuwe seizoen komende dinsdag 13 september met het M.C. Hansen duo. De Deense zanger en gitarist M.C Hansen vertelt verhalen in muzikale zin zoals dat gebeurd in de traditionele folk muziek gecombineerd met hedendaagse country klanken.
In zijn muziek weerklinken zowel zijn Scandinavische afkomst als Amerikaanse invloeden – laten we het voor het gemak ‘Scandicana’ noemen!
Als reizend muzikant speelt hij al sinds 2003 zo’n 120 shows per jaar met zijn eigen band of als gitarist van The Sentimentals die toerde met Jonathan Byrd, Gurf Morlix, Ed Romanoff, Corin Raymond, Ana Egge, Matt Harlan, Dana Cooper en Sam Baker. Hij heeft met Madeleine Peyroux opgetreden in de Olympia in Parijs en de Hammersmith Apollo in London. Hij heeft vier albums onder eigen naam uitgebracht en de vijfde is onderweg.
Concerten in het Muziekcafé vinden plaats op dinsdagen, aanvang 20.30 uur.