Michael de Jong met nieuw album terug naar Ottersum

michael de jongOp zondag 18 september komt Nederlands/Amerikaans roots coryfee Michael de Jong naar Roepaen Podium in Ottersum. De zanger bracht onlangs zijn nieuwe album ‘Requiem For The Lonely‘ uit, welke hij met een club tour promoot. Het optreden in Roepaen Podium maakt deel uit van de grootse afscheidstournee waaraan De Jong momenteel bezig is.

Geboren uit de relatie van een Frans Baskische moeder en Friese vader, groeide Michael de Jong op in de Verenigde Staten. Vanaf zijn achttiende woonde en speelde hij in verschillende steden in Amerika met bluesmuzikanten, waaronder Jimmy Reed. In 1994 keerde De Jong terug naar Nederland en nam hij nog eens acht platen op die zonder uitzondering meesterwerken zijn. Wie De Jongs teksten kent, hoort een gekweld man die zingt over eenzaamheid, gekte en liefdesverdriet. Vrolijk en optimistisch zal het nooit worden, maar zo intens en hartverscheurend als bij De Jong hoor je de blues zelden.