Dynamite Blues Band – Kill Me With Your Love

dynamitebluesband-killmewithyourlove_c

Met de titel “Kill Me With Your Love” is het tweede album van de Dynamite Blues Band uitgekomen. Drie van de vier leden, namelijk Wesley van Werkhoven (zang, harmonica, piano), JJ van Duijn (gitaar) en Niels Duindam (drums), maakten eerder deel uit van de succesvolle Big Blind. Bassist Renzo van Leeuwen completeert het kwartet. In 2014 kwam hun debuut-cd “Shakedown & Boogie” uit en nu ligt “Kill Me With Your Love” in de winkels.

Het album bevat twaalf zelfgeschreven nummers, over het algemeen stampend rockende blues met ook plaats voor een enkel rustpuntje in de vorm van een mooie ballad. De band is al sinds drie jaar samen en drie ervan kennen elkaar al veel langer. Het mag dus geen wonder heten dat ze prima op elkaar zijn ingespeeld. De nummers zijn gewoon helemaal af, het klinkt goed en alles zit op zijn plaats. De cd, het resultaat van deze jarenlange samenwerking, is gewoon prima. Mijn persoonlijk favoriete nummers zijn de jumpblues “No Cent” en de soulblues “Two Sides”. Het gebruik van blazers geeft een extra verdieping in de nummers. Goede nummers, opwindend, goed verzorgd. Kortom, een prima album. (Eigen productie) (8/10)