Devon Allman – Ride Or Die

allmandevon-rideordie_c

Met ‘Ride Or Die’ zet Devon Allman de lijn door die hij heeft ingezet sinds hij met ‘Turquoise’ (2013) en “Ragged And Dirty” (2014) solo is gegaan. Het is duidelijk dat hij is gegroeid als songwriter en muzikant; ‘Ride Or Die’ klinkt weer volwassener en completer.

Het gebodene is de southern rock die wij van hem gewend zijn, een mooie mix van rock, blues en country aangevuld met soul en latin. Het is een album met diverse stijlen geworden, maar wel zodanig gebracht dat de nummers elkaar aanvullen en niet als los zand aan elkaar hangen. Begeleid wordt Allman door bassist Steve Duerst, zanger/gitarist Tyler Stokes en drummer Tom Hambridge, die het album ook meeproduceerde. Verder horen we nog toetsenspeler Kevin McKendree, violist Bobby Yang en saxofonist Ron Holloway. Mijn favoriete nummers zijn het swingende ‘Shattered Times’, waarin McKendree los gaat op zijn keyboard, en het stevige ‘Galaxies’.

Van de drie solo-cd’s is ‘Ride Or Die’ de beste. Een aanrader voor de liefhebbers van goede southern rock. (Ruf Records) (7,5/10)