Chunky Tub – Cookies Don’t Liquify

chunkytub-cookiesdontliquify_c

Chunky Tub is een van de vele projecten waar Mike Meijer zich mee bezig houdt. Onder deze doelgroep (de bluesfans) is hij bekend als zanger en drummer van Rusty Apollo. Muzikaal gezien is hij bezig onder de namen Mighty Mike, Mike Mijer en Chunky Tub en verder is Mike regelmatig te zien als acteur in diverse films en tv-series. Naast drums speelt hij ook gitaar. Zijn nieuwste project heet ‘Tryptichon’, dat bestaat uit drie cd’s die onder verschillende namen (Might Mike, Mike Mijer, Chunky Tub) zijn uitgebracht. Voor deze bespreking beperk ik mij tot de cd van Chunky Tub, genaamd “Cookies Don’t Liquify”.

Op de cd staan acht nummers, waarvan er zeven door Meijer zijn geschreven. Het van Howlin’ Wolf bekende “I Asked For Water” is de enige cover. Meijer speelt de meeste instrumenten zelf en voor een paar partijen kan hij terugvallen op Kim Snelten (mondharmonica), Vincent van Warmendam (sologitaar) en Meijers zoon Moos (bariton- en slidegitaar).En het klinkt dirty, down to earth, tot aan de enkels in de Mississippi mud. Rauw en vet. Mijn favoriete nummer is het funky “Wreck A Snatch”, waarin Snelten met zijn harmonica lekker te keer gaat. Grote klasse. (8/10) (Eigen beheer)