Little Mike – How Long?

mikelittle-howlong_c

De in New York geboren Mike Markowitz heeft er, nadat hij een jaartje of tien pauze genomen hadt, kennelijk weer zin in. Naaste een cd met Zora Young is sinds 2013 met “How Long?” alweer de derde cd van Little Mike and the Tornadoes verschenen. De Tornadoes zijn de drummers Cam Robb en Dave Sweet, de gitaristen Troy Nahumko en John Edelmann, Mitch Margold op Hammond B3 en de bassisten Joe Fontenot en Ken Stearns, waarbij laatstgenoemde ook gitaar speelt. Mike neemt zang, mondharmonica en piano voor zijn rekening.

Acht van de twaalf nummers zijn door Little Mike geschreven. Wat stijl betreft zit hij ergens tussen die van Carey Bell en James Cotton. Chicagoblues dus, uit de mooiste periode, namelijk die uit de vijftiger en zestiger jaren. De cd bevat een goede mix van uptempo nummers en ballads. Er is volop te genieten. In het bijzonder noem ik nummers als “Smokin’”, waarin hij vertelt maar niet van het roken af te kunnen komen, de instrumental “Sam’s Blues” in de stijl van Big Walter, en het eenzaam klinkende “Sittin’ Here Thinking”, waarin alleen zang, harmonica en gitaar zijn te horen.

Gewoon een goed album en zeker voor de liefhebbers van Chicagoblues een aanrader om te beluisteren. (Elrob Records) (7,5/10)