Black Market III bij Roots in ’t Groen

20161102-bm01Op woensdag 2 november staat Black Market III bij Roots in ’t Groen op het podium in Geldrop. Frontman van het uit San Diego-CA afkomstige trio is Scottie Blinn. In Geldrop eo. misschien geen onbekende want bijna twaalf jaar geleden, op 6 november 2004 om precies te zijn, sloot hij met zijn toenmalige band Mississippi Mud het Blues Open festival af. Een prettig weerzien dus met deze symphatieke zanger en gitarist. De innemende en uitstekende bassiste Roxy Coverdale en de ronduit spectaculaire Gavin Glenn op drums vervolledigen het trio.

Black Market III dat zijn naam ontleende aan de Tom Waits song ‘Black Market Baby’, is één van de meest boeiende live bands die regelmatig de oversteek vanuit de USA naar Europa maken. Frontman Scottie ‘Mad Dog’ Blinn is de gitaarmeester die zowel weet te imponeren met aanstekelijke riffs als emotievolle solo’s. De band presenteert een boeiende mix van zelfgepende nummers en uitgekiende, soms obscure covers. De songs variëren van pure Rock over traditionele Blues naar verrassende, imponerende en persoonlijke versies van hun helden Tom Waits, Johnny Cash en Neil Young.