Seasick Steve, zwerver of niet, een zekere bluesheld

seasick-steve-41_resultaat“Shut the f*ck up, I’m telling you an interesting story here!” Met die woorden probeerde Seasick Steve, afgelopen woensdag in Paradiso, het soms wat rumoerige publiek stil te krijgen. Seasick Steve stond in oktober twee avonden in Paradiso Amsterdam in kader van zijn nieuwe album ‘Keepin The Horse Between Me And The Ground’, iets wat volgens Steve zelf altijd een goed idee.

In het voorprogramma stond de Belgische tweemans formatie Black Box Revelation. Met de korte setlist maakte de band een verpletterende indruk. Met een mix van de jaren ’60 en smerige Garage Blues rock weet de band een vol geluid weg te zetten. Met een kleine setlist weet deze band de zaal goed mee te krijgen, goed opgewarmd voor Seasick Steve.

black-box-revelation-67_resultaat

 

Na een kleine wisseling van apparatuur op het podium is het rond de klok van half negen de beurt aan Seasick Steve. Voordat Steve begint de spelen wil ook hij nog even wat kwijt over de politiek rotzooi in Amerika op dat moment. Eigenlijk wil hij niet zo heel veel zeggen hierover maar hij laat duidelijk merken geen Trump fan te zijn.

seasick-steve-54_resultaat

Het eerste nummer van de avond is akoestisch en ingetogen, alleen Steve en zijn gitaar. Dat het nog een onrustige avond zou gaan worden was op dat moment niet geheel duidelijk.

Ruige nummers met een (vaak) zelfgebouwde gitaar worden afgewisseld met rustige liefdesliedjes. Na een aantal nummer vraagt Steve iemand op het podium en zingt voor haar het nummer Walkin’ Man. Het wordt met luid gejuich van het publiek ontvangen.

seasick-steve-38_resultaat

En daarna gaat het verder, alles komt voorbij. Viool, een tapdanser en zelfs een gastrol voor Torre Florim van De Staat. De producer Vance Powell werkte in 2013 samen met De Staat aan het album I_Con en was zo onder de indruk van de band dat hij Seasick Steve op het hart drukte toch maar eens naar deze band te gaat luisteren. Ook Seasick Steve was onder de indruk en heeft, na een ontmoeting afgelopen jaar, Torre gevraagd om wat nummers samen te spelen tijdens de huidige tour.

seasick-steve-18_resultaat

De nieuwe biografie over Seasick Steve en zijn ‘gelogen’ verleden komt nog even voorbij. Seasick Steve verteld ons dat je niet alles moet geloven wat iemand achter zijn pc verzint. “Als ik een nummer schrijf over dat ik op mijn 14de zwierf dan is dat omdat ik dat deed.” en “Als ik een nummer schrijf over een groen gele traktor dan is dat omdat ik er twee heb.”

Als het concert is afgelopen neemt Seasick Steve nog even rustig de tijd om wat handjes te schudden en handtekeningen te zetten. Bluesheld Seasick Steve, of hij nu een ruige zwerver is geweest of niet, hij is wel lekker gewoon gebleven!

Foto’s (c) Robert Westera/BluesZine.nl

seasick-steve-145_resultaat