Ray Fuller and the Bluesrockers – Long Black Train

fullerray-longblacktrain_c

De naam van de begeleidingsband – The Bluesrockers – is al een hint naar wat we zullen aantreffen op de nieuwe cd “Long Black Train”. Ray Fuller speelt gitaar vanaf zijn achtste en raakte door de Britse bluesinvasie in de zestiger jaren besmet door het bluesvirus. Vanzelf volgde de interesse voor Muddy Waters, John Lee Hooker en Elmore James. Zijn eerste band richtte hij in 1974 op en vier jaar later verscheen het debuutalbum “The Ray Fuller Band”. Nu, ruim veertig jaar later, zijn we een aantal cd’s en vele optredens verder en heet de band Ray Fuller and the Bluesrockers.

De band bestaat naast zanger en gitarist Fuller uit bassist Myke Rock, harmonicaspeler Doc Malone en drummer Darrell Jumper. Op “Long Black Train” staan veertien door Fuller geschreven nummers. Denk wat stijl betreft aan George Thorogood en John Lee Hooker en je komt aardig in de richting. Flink rockende blues en boogie dus. Mijn favoriete nummers zijn “Let’s Get Dirty” en “New Tattoo”. Voor de liefhebbers van rauwe, ongepolijste blues is er genoeg te genieten. Aanrader. (7,5/10) (Azuretone Records)