Robert Cray op 19 oktober op uniek mooie lokatie in Den Bosch

robert cray7Een buitenkansje voor de liefhebbers om Robert Cray bij een ‘non-seated’-concert mee te maken. Door een grote renovatie in het Theater aan de Parade heeft men besloten met dit reeds geboekte concert op 19 oktober uit te wijken naar de fraaie lokatie van de Orangerie in Den Bosch. Een samenwerking van het Theater aan de Parade en W2 Poppodium gaat het aanbod van pop(club)concerten in ’s-Hertogenbosch vergroten. Met een stacapaciteit van 850 bezoekers lenen de Pleinzaal van het theater én de Grote Zaal van W2 Poppodium van 500 bezoekers zich daar uitstekend voor. Naast Jungle by Night staan er staconcerten van o.a. Douwe Bob, Raul Midón, Gare du Nord en The Dire Straits Experience op het ‘Pop aan de Parade’ affiche.

Bluesman Robert Cray draait met zijn band inmiddels al vier decennia mee en neemt nog steeds probleemloos een prominente plek op internationale podia in. Met invloeden van de Five Blind Boys of Mississippi’s gospel, Bobby Bland’s soul, Jimi Hendrix’ rockgitaar en de popsound van The Beatles kun je spreken van een veelzijdig muzikant met een goed oog en oor voor wat de luisteraar wil horen en zien. De optredens worden gezien als spraakmakend. Natuurlijk speelt hij tijdens zijn optreden in Den Bosch ook hits als ‘Smoking Gun’, ‘Right next door’ en ‘Don’t be afraid of the dark’.

Robert Cray is en van de artiesten die in de 80er jaren op de radio te horen was door het spelen van vernieuwende gitaarblues. Hij begon in zijn tienerjaren de gitaar te ontdekken en had voor zijn 20e zijn grote helden (Albert Collins, Freddie King en Muddy Waters) gezien. Bezield begon hij zijn eigen band en aanstaande woensdag staat hij in Den Bsch, in de Orangerie; Een mooie lokatie voor een mooie artiest.