Lex Grey and the Urban Pioneers – Heal My Soul

greylex-andtheurbanpioneers-healmysoul_c

Als sexy motorcycle babe heeft Lex Grey al behoorlijk de aandacht op zich weten te vestigen. Samen met haar band the Urban Pioneers is zij een gevestigde naam in New York. Met “Heal My Soul” is onlangs het zesde album verschenen.

De band combineert blues met ruige rock en trekken stevig van leer. Negen van de tien nummers zijn eigen composities, de meeste ervan van als samenwerking door Grey en Victor Deyglio. De band draait rond zangeres Lex Grey en gitarist Vic Mix. Het grootste deel van de nummers is op blues geënte rock, waarbij de rauwe en krachtige stem van Grey volledig tot zijn recht komt. Een enkele keer is ook ruimte voor wat rust, zoals in “Hobo Soup” en de kalme blues “Blues All Around”. Een goed album met een prima mix van hard en zacht. (Pioneer Productions) (7/10)