Gevarieerd weekend in De Amer

Session Americana is een band waarvan de leden elkaar in de clubs van Boston ontmoetten. Vrijdagvond 21 oktober (aanvang 20.00 uur) staat het gezelschap op het podium van De Amer in Amen. Dat wordt een optreden met een bijzonder tintje want de muzikanten scharen zich rond een tafel met daarop één microfoon. Het doet denken aan de manier waarop vaak in Ierse pubs wordt gespeeld. De sound van het gezelschap is daar een soort Amerikaanse vertaling van. Soms opzwepend, dan weer verstild, maar altijd in harmonieuze samenzang. De muziek beweegt zich tussen rock en folk.

Door omstandigheden ging het concert van Paulusma vorig seizoen in De Amer niet door, maar zaterdagavond 22 oktober (aanvang 20.00 uur) is de herkansing. Dat mocht ook wel een keer, want Jelle Paulusma (1965) loopt al bijna dertig jaar mee in de muziek. Hij maakte vooral naam als frontman van het befaamde Daryll-Ann (1988-2004). In 2014 was er een tijdelijke en wonderbaarlijke wederopstanding van een van de beste Nederlandse bands ooit. De optredens met Daryll-Ann zorgden ervoor dat Pulling Weeds, het vierde soloalbum van Paulusma, wat later op de markt kwam dan zijn bedoeling was. Volgens Het Parool maakte hij op het nippertje dé Nederlandse Rockplaat van 2014.

Zondagmiddag 23 oktober (aanvang 14.00 uur, voorprogramma 13.15 uur) kan het publiek in De Amer zich opmaken voor een spectaculair concert vol old-time hillbilly americana, blues en ragtime. Achter de naam Sheesham and Lotus and Son gaan drie muzikanten uit het Canadese Ontario schuil, die zich ten doel hebben gesteld fiddlemuziek en klassieke liedjes nieuw leven in te blazen. De muzikaal uiterst bedreven mannen maken tijdens hun optredens gebruik van fiddle, banjo , viool, kazoo, sousaphone en mondharp, maar ook van allerhande zelfgemaakte instrumenten. Met al die instrumentale middelen en meerstemmige zang voert de band het publiek terug naar vervlogen tijden.