Ian Siegal, een super 25-jaars-feestje

p1000958Het publiek had er zin in, de opkomst was mooi, de zaal er klaar voor. Ian zat vanaf het eerste moment tijdens dit 25-jaarsoptreden in een ‘positive vibe’, en de bluestrein denderde vanaf de eerste tonen de zaal in!

Zijn (dit mag vaker vermeld worden) Nederlandse begeleidingsband ‘the Rythm Chiefs’ was (voor de gelegenheid) aangevuld met Jerry Brown, gitarist bij Charlie Cruz & the lost souls, en naast Dusty Ciggaar, Danny van ’t Hoff op bas en Rafael Schwiddessen op drums was dit een hele fraaie aanvulling. Het optreden gaf een mooi overzicht van het ouvre van Ian over de jaren heeft gebracht. Veel eigen werk, met een uitstapje naar onder andere James Brown’s ‘Get up’, ‘Shake your moneymaker’ van Elmore James en ‘Sign o the times’ van Prince.

p1000997

Een heerlijke avond waarin Heer. Siegal ons meevoerde op de golven van zíjn Blues, met nummers zoals ‘revelator’; mét uithaal van zijn kenmerkende ‘hoge stemgeluid’, en ‘California’; met juist een heel lage stemgeluid en slidegitaar, ons af en toe meenam op een funky uitstapje, en meenam in de diepe krochten van zijn beleving en herinneringen.

Ian Siegal stond trots en tevreden voor zijn publiek met zijn geweldige band in het kielzog. Terwijl Dusty een duidelijke stap opzij leek te doen voor zijn oom hield ‘eagle- eye’ Ian met vriendschappelijke maar stevige regie zichzelf op de voorgrond en hield de leidersrol, zoals het hoort met en na 25 jaar ervaring. Mijn inziens kan iedereen terugkijken op een prachtige avond, een heerlijk feestje.

p1000881

Uiteraard werd er nog ruim tijd uitgetrokken voor een toegift. Deze werd volgens verschillende mensen in t publiek (gevaarlijk als ijkpunt) toegeschreven aan recente privé- gebeurtenissen. Waar of niet, het publiek ging in ieder geval mee met zijn intense beleving… ‘.. if you ever change your mind ..’. Prachtig te zien hoe een begaafd muzikant zijn emoties kan vertalen in muziek en durft te delen met het publiek. Chapeau voor deze held!

We hebben mogen genieten van een gepassioneerd man die na 25 jaar op een prachtige wijze zijn passie voor muziek met ons deelt, en die over komt alsof hij er probleemloos nog 25 jaar aan vast gaat plekken … voorlopig ..
Ik hoop het in ieder geval van Harte. Dank Ian.

p1000890

Het voorprogramma werd verzorgd door de Nederlandstalige singer-songwriter Jeroen Kant. Fraaie teksten, mooi gezongen maar naar mijn mening zou hij beter tot zijn recht komen met een mooi klein akoestisch optreden. Voor de oplettende kijker zagen we Darryl Ciggaar in zijn begeleidingsband.

Foto’s (c) Zjosque Bergman

p1000834