Bluesroute Helmond voortaan twee dagen

De Bluesroute in Helmond is inmiddels een echt volwassen evenement geworden dat ook veel mensen van buiten Helmond aantrekt. Wat gaat de tijd toch snel. In 2011 vond de Bluesroute Helmond voor het eerst het daglicht toen enkele Bluesliefhebbers de koppen bij elkaar staken en vonden dat Helmond een Bluesfestival nodig had. 2011 was nog het jaar dat Impact, Jazz in Catstown en Artimond nog imposante evenementen waren en Blues was nog echt een ondergeschoven kindje.
unnamed
Blues is echter de basis van ontzettend veel muziekgenres en daarnaast was er in de gehele regio geen bluesfestival van formaat. Lakei, Lokaal42, Muziekcafé, Zeezicht en Franske waren al meteen enthousiast over deze plannen waardoor de eerste Bluesroute een feit was. De opzet was (en is) om diverse richtingen in de blues ‘losjes’ per podium te programmeren. In de loop der jaren waren er best wel wat verschuivingen in locaties; zo werd Lakei verruild voor de Cacaofabriek, en Zeezicht kwam te vervallen. Andere initiatieven droegen zich aan want sinds 2014 was er gratis openbaar vervoer tussen de locaties geregeld. In dat zelfde jaar ontdekte Helmond Marketing de PR-kracht van de Bluesroute op de regio en werd daarmee een interessante partner.

In 2015 toonde de Elzaspassage interesse in de Bluesroute en dat vertaalde zich in een extra locatie met enkele bluesacts in dit overdekte winkelcentrum in het hartje van Helmond. ‘Walking Acts’ deden hun intrede in de rest van het winkelcentrum. Theater Speelhuis had de vurige wens om eveneens te participeren in de Bluesroute maar kon dit programma-technisch niet meer realiseren dat jaar. Voor 2016 rekende het Speelhuis wel op een prominente plek in de Bluesroute en daar zal dit jaar de openings-act van de zondag plaats vinden.

Nieuw in 2016 is ook de uitbreiding naar de zaterdag. Door deze uitbreiding ontstond tevens het wilde idee om een camping in het centrum van Helmond voor te stellen bij de Gemeente en warempel! Het lukte ook nog. Als nieuwe locatie sloot zich Lunch- en Leescafé de Bieb aan bij de Bluesroute en tevens zagen meer winkeliers in het centrum dat de Bluesroute een prachtig evenement betrof dat in een doorgaans ‘rustige’ evenementenmaand plaats vindt.

Inmiddels is het dus 2016 en het 2-daagse bluesfestival met circa 30 acts en met camping en overal vrije toegang, beleeft haar 6e editie!