The Vaudevillian – Bringing Satan Down

vaudevillian-bringingsatandown_cMet The Vaudevillian gaan we terug naar de tijd dat er nog geen hifi was. Wat zeg ik? De tijd dat muziek alleen nog maar werd uitgebracht op 78-toeren schellak. Good old ragtime and hokum music. Het Canadese trio bestaat uit Norah Spades, Jitterbug James en Piedmont Johnson. Naast zang horen we het drietal op instrumenten als akoestisch- en resonatorgitaren, fiddle, koeienbel, wasbord, kazoo en staande bas. De piano wordt bespeeld door Dan Edmonds.

Op de cd “Bringing Satan Down” staan veertien vrolijke, dansbare nummers. Deels eigen werk en deels zijn het bewerkte covers. Vanaf de opener “Broom Shooter” tot en met de afsluiter “Bringing Satan Down” is het een feestje. Tussen de nummers door horen we geinige babbels. De teksten gaan over whiskey drinken, feest vieren en zijn regelmatig dubbelzinnig. Luister maar eens naar “Sweet Honey Thighs” en “Grind So Fine”. Gewoon een erg leuke cd. (Busted Flat Records) (7/10)