Tracy K – What’s The Rush?

ktracy-whatstherush_c

De Canadese Tracy K heeft het rustig aan gedaan met haar nieuwe cd. In 2015 nam zij een paar nummers als demo op, die werden een EP en uiteindelijk is nu een complete cd verkrijgbaar. “What’s The Rush?” is de vierde cd van deze uit Winnipeg afkomstige zangeres, gitariste en mondharmonicaspeler.

Als begeleiders doen de gitaristen Jason Nowicki, Terry Barnett en Tony Desmarteau, Leonard “Lewsh” Shaw op toetsen en blaasinstrumenten, de bassisten Vaughan Poyser en Nenad “Keza” Zdjelar o, drummers George Demeduk en Ty Rogers, Jamie “Snakeman” Steinhoff op dobro en akoestische gitaar en organist Travis Haugen mee. Buiten een cover van een Randy Newman-nummer is alles door Trace K zelfgeschreven. De dame kan bogen op meer dan dertig jaar muziekervaring en dat is te horen ook. De nummers zijn goed en weloverwogen geschreven, stuk voor stuk kleine verhaaltjes. En dat alles verpakt in fraaie blues en boogie. Variërende van een stampende boogie in “Everybody Wants” tot een slowblues in “What Tomorrow Brings”. Tracy heeft een stem waarmee ze zowel kan schreeuwen als fluisteren en daarmee houdt ze de aandacht van de luisteraar van begin tot eind vast.

Liefhebbers van goede handgemaakte muziek is deze cd een absolute aanrader en kunnen hem zonder enig risico aanschaffen. (8/10) (Eigen productie)