DVL – Paying tribute to the music of Lester Butler & the Red Devils in De Lantaarn

preview-dvl_fotoOnder de noemer “De Lantaarn PRIME CUT” worden zo nu en dan de lekkerste artiesten weer naar Hellendoorn gehaald. Het zweet druppelt van het plafond, de tap draait overuren en een band die met een vlammend optreden het podium aan gort speelt; dat waren zo ongeveer de ingrediënten voor tal van legendarische avonden in De Lantaarn in Hellendoorn. Onder de noemer “De Lantaarn PRIME CUT” worden de lekkerste artiesten weer naar Hellendoorn gehaald, net zoals de slager de lekkerste stukken vlees (de Prime Cut) weet te bemachtigen. De beste blues, rock en soul keren terug naar De Lantaarn!

De eerste editie van De Lantaarn PRIME CUT is 5 november met DVL – Paying tribute to the music of Lester Butler & the Red Devils. Lester Butler en The Red Devils hebben grote impact gehad op de blues scene in de begin jaren ‘90. Iedereen die het geluk heeft gehad een show bij te wonen, zal deze ongetwijfeld als één van de meest memorabele ooit omschrijven. In 1993 stonden ze 2x in De Lantaarn in Hellendoorn en dat waren dampende avonden. Lester is helaas overleden en The Red Devils waren daarvóór al opgedoekt.

Maar na een furieuze uitvoering van het Red Devils nummer “Going to the Church” door The Hoax mét Guy Forsyth op Blues Rock Tegelen in 2013 was de discussie geboren. Dit zouden ze eigenlijk wat vaker willen doen. En zie daar de geboorte van DVL. Naast subliem smoelschuiver en brulboei (met fantástische stem) Guy Forsyth bestaat DVL uit een deel van Engelands ‘blueshall of famers‘ The Hoax: gitarist Jon Amor, bassist Robin Davey en altijd stabiele drummer Mark Barett.