Walt Wilkins met The Mystiqueros én Nederlandse gast naar Roepaen

De Amerikaanse roots en americana zanger Walt Wilkins staat op zondag 6 november samen met zijn band ‘The Mystiqueros’ in Roepaen Ottersum. De band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small en Jimmy Davis (Memphis, Tenessee), in de jaren ’80 bekend als MTV-rockster. Tijdens de tour zal Bart de Win, het Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, de band bijstaan op toetsen, zang en accordeon.
Walt Wilkins met The Mystiqueros
De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast. De band maakt prachtige country in de Texas Hill traditie en grijpt terug naar de sound van de seventies. Daarnaast kent de groep een ratjetoe aan invloeden vanuit alle hoeken van de States. Westcoast-pop tot Mississippi Delta Blues in een Texaans jasje. De échte sound van Amerika uit een levende jukebox.

Als slagroom op de taart hebben ze maar liefst twee supportacts tijdens deze show. Naast het voorprogramma van de band Tip Jar hebben de bezoekers van Walt Wilkins & The Mystiqueros ook toegang tot de maandelijkse concert middag van Roepaen, getiteld ‘Sunday Soup’ – waar deze maand de talentvolle band Julia & The Crowd optreden.