Frank Bang & the Cook County Kings – The Blues Don’t Care

bangfrank-thebluesdontcare_c

Bij het beluisteren van “The Blues Don’t Care” valt niet te ontkennen dat Frank Bang & the Cook County Kings hun oorsprong in Chicago hebben liggen. En bij het doen van wat research in internet blijkt dit helemaal te kloppen. Frank ‘Bang’ Blinkal is er geboren en getogen en doordrenkt van de Chicagoblues. Enkele jaren heeft hij in Buddy Guy’s club Legends gewerkt en is hij een tijdlang diens sideman geweest. Hij maakte deel uit van The Buzz en Secret Stash en heeft nu met The Cook County Kings de cd “The Blues Don’t Care” uitgebracht.

Naast de al genoemde Blinkal, die zang en gitaar voor zijn rekening neemt, bestaat de band uit Andre Howard (zang, bass), Brian ‘BJ’ Jones (drums) en Russ Green (harmonica). Op de cd staan tien stevig rockende bluesnummers, waarvan er drie van de hand van Blinkal zijn. Het is blues in de ware Chicagotraditie, gedragen door gitaar en mondharmonica. En dan van het stevig rockende soort. De covers krijgen een stevige make-over; luister wat dat betreft maar naar Magic Slims “Possum In My Tree”. Wellicht een schok voor de puristen, maar vlammen kan deze Frank Bang. Mijn favoriete nummers zijn het door Bang geschreven “Can’t Find My Way Home (Mercy Mercy)” en de bewerking van Ray LaMontagnes “Repo Man”. Voor de fans van het stevigere blueswerk is deze cd zeker een aanrader. (7,5/10) (Blue Hoss Records)