Doug MacLeod met korte tournee door Nederland en België

Oorspronkelijk combineerde hij zijn werk enkele jaren als Radio DJ met het maken van bluesmuziek. Deze passie heeft hij achter zich gelaten en nu dus alleen zijn passie op het podium! Doug MacLeod is een singer-songwriter – maar dan wel in de bluestraditie. In de tweede helft van november trekt de bluesman voor een korte tournee door Nederland en België
Doug McLeod
Bij zijn liveoptredens kluistert hij het publiek niet alleen aan de stoel met zijn weergaloze blues, maar ook met zijn prachtige verhalen. Hij is een op-en-top entertainer en weet het publiek een fantastische avond te bezorgen. Aan alles is te merken dat Doug MacLeod met de groten der aarde uit de bluesscene heeft gespeeld. Als bluesgitaristen als Albert King, Eva Cassidy, Joe Louis Walker en Albert Collins zijn werken hebben geadopteerd dan zit het wel goed met de kwaliteit !

Deze charmante zestiger uit het zonnige California, geboren in de bossen van Virginia, neemt je onmiddellijk te grazen met zijn prachtig gezongen, akoestisch en krachtig gespeelde bluesnummers. Doug McLeod ontving de Blues Blast Music Award voor beste mannelijke artiest van 2013, zijn album ‘THERE’S A TIME’ werd winnaar van de 2014 BLUES MUSIC AWARD FOR ACOUSTIC ALBUM OF THE YEAR, hij is genomineerd door The Blues Foundation voor The Blues Music Award for Acoustic Artist Of The Year for 2015. Hij heeft meer dan 20 albums op zijn naam staan, en welke prijzen hij ook won of nog mag winnen: het is een aardig mens, met een kist vol verhalen, een prachtige stem en een schitterende gitaar.

Dinsdag 15 november: Missy Sippy Blues & Roots Club, Gent (20:30 uur)
Woensdag 16 november: Rozenknopje, Eindhoven (21:00 uur)
Donderdag 17 november: CHV Noordkade, Veghel (21:00 uur)
Vrijdag 18 november: Le Parc, Luik (20:30 uur)