Dave Keller – Right Back Atcha

kellerdave-rightbackatcha_c

Dat een scheiding ook tot iets goeds kan leiden merkte Dave Keller toen zijn vorige cd “Soul Changes” met nummers over deze periode uiteindelijk een Blues Music Award opleverde. Zijn nieuwe album “Right Back Atcha” toont dat hij uit een dal is gekrabbeld. De in Worcester, Massachusetts geboren zanger en gitarist is uitgegroeid tot een van de betere blues- en soulartiesten van het ogenblik. Naast een goed muzikant is hij ook een uitstekende songwriter, die zijn ervaringen en observeringen in zijn muziek weet te verwoorden.

Op “Right Back Atcha” wordt Keller ter zijde gestaan door zijn vaste band, bestaande uit Ira Friedman (Hammond B3), Gary Lotspeich (bas) en Brett Hoffman (drums). Daarbij zijn ook een blazerssectie, the Mo’ Sax met Jessica Friedman, Joe Moore en Terry Youk te horen, alsmede Morgan Klarich en April Caspari (achtergrondzang), Michael Close (cello) en Paul Reynolds (viool). Op een cover na zijn alle nummers van de hand van Keller zelf. Het album staat van begin tot eind vol met swingende soulblues, variërend van ballads tot uptempo werk. De teksten zijn zeer persoonlijk en zeker waard om goed te worden beluisterd. Mijn favoriete nummers zijn de door de Hammond B3 gedragen ballad “Circles” en het rockende en dansbare “”What’s It Gonna Take?”. (Tastee-Tone Records) (8/10)

Deel dit artikel met je vrienden!: