Shakedown Tim & the Rhythm Revue – Hard To Catch

timshakedown-hardtocatch_c

Nadat het uiterst populaire en succesvolle Fried Bourbon enkele jaren geleden uiteenviel hebben de leden ervan niet stilgezeten. Mondharmonicaspeler Steven Troch doet internationaal van zich spreken en nu verschijnt van zanger en gitarist Tim Ielegems de eerste cd van zijn nieuwe band Shakedown Tim & The Rhythm Revue. De rest van het kwartet bestaat uit Boss (staande bas), Dennis Tubs (drums) en Bart Stone (tenor- en baritonsax).

Op de cd “Hard To Catch” staan tien nummer, plus een bonus, waarvan er acht door Tim zijn geschreven. De muziek die we horen beweegt zich tussen de blues, jumpblues, rock ’n roll en rockabilly. Vrolijk, swingend en dansbaar. Dat begint met het vlotte “How Long” en het houdt de voetjes in beweging tot de laatste tonen van de bonustrack “Feelin’ Good”. Mijn favoriete nummers zijn het swingende “Hard To Catch” en de slowblues “Take Off Your Clothes”. Een prima cd van een band die live garant staat voor een feestje. (Rhythm Bomb Records) (7/10)