Stomende avond in de groene Engel

p1010743Je zou maar in het voorprogramma staan van de veelgeprezen DVL! Wesley en zijn kompanen van ‘the Dynamite Bluesband’ leken er geen enkele moeite mee te hebben! Deze ‘jonge honden’ die net als de mannen van DVL een grote interesse hebben in The Red Devils, maar deze liefde gebruiken als inspiratie voor hun eigen werk trappen dan ook meteen vol gas af met uiteraard een leeuwendeel voor nummers van hun recent uitgebrachte en door pers en publiek goed ontvangen Cd ‘Kill me with your love’. Het publiek is duidelijk blij met de show en nummers van de jonge teruggekeerde en duidelijk doorontwikkelde wereldreiziger en de sfeer zat er dan ook al snel goed in. Het goedgedoseerde mondharmonicaspel en de gevarieerde stem van de podiumbenuttende Wesley samen met sterke partijen van JJ, Renzo en Niels zorgen dan ook voor een gevarieerde maar veel te korte show.

p1010606

Dit verdriet was echter snel vergeten toen na een korte break de hoofdshow begon en DVL met Guy Forsyth en de Hoax het podium en publiek vanaf het eerste moment regeerden om meer dan bezield legende Lester Butler en the Red Devils te eren.

p1010624

Stampend en stomend nam hun internationale groovetrein het podium over en met twéé gitaristen en een volbepakte charismatische Guy Forsyth had het publiek even genoeg om naar te kijken. Mark Barret achter de drums zette met de parmantig rondstappende Dave Doherty op bas een superstrakke en degelijke basis neer, gitaristen Jon Amor en duizendpoot Robin Davey gaven beiden zinderende solo’s, maar voorman Guy dirigeerde met een natuurlijk gemak, ogend als uit de losse pols, alles wat er op het podium gebeurde. Zijn indrukwekkende stem, verhalend vermogen, performance en uiteraard zijn mondharpsound waren bepalend voor het slagen van dit eerbetoon aan deze grote en inspirerende held.

p1010740

De hoge verwachtingen van het publiek dat uit alle windstreken was komen aanwaaien werden dubbel en dwars beloond! Ik denk voor het voltallige publiek te mogen spreken als ik zeg dat deze samensmelting van talenten om deze held te eren een stampend heerlijk optreden heeft opgeleverd waardoor het extase op het podium én in het publiek als gevolg had.

Toen het hoogtepunt van deze magische avond bereikt leek nodigde Guy echter de mannen van the Dynamite blues band uit om op het podium te komen, en bij het dubbelspel van Guy en Wesley, hoewel dit natuurlijk niet vlekkeloos verliep, werd het publiek wild!

Het was heerlijk en indrukwekkend deze club te zien staan, en gitarist ton Amor kon zich dan ook niet inhouden om liggend op het podium het hele gebeuren te filmen. Voor de liefhebber zijn de heren nog 2maal te zien, een spektakel wat je niet wil missen!

Foto’s (c) Zjosque Bergman