Charlie & the Bluescats – Without You

charliebluescats-withoutyou_c

In het begeleidende briefje bij de cd staat dat deze band uit het diepe zuiden komt en zo klinken ze inderdaad. Afkomstig uit het diepe zuiden klopt ook, het diepe zuiden van Europa om precies te zijn. Charlie & the Bluescats komt uit Portugal en is gevormd rond gitarist Carlos Pereira, die qua geluid sterk aan de drie Kings doet denken. De band timmert al een flinke tijd aan de weg en is geen onbekende meer op de Europese podia. Ook in Nederland hebben we hen al regelmatig mogen beluisteren.

Naast Pereira maken João Oliveira (gitaar, zang), Miguel Costa (bas, zang) en João Coelho (drums) deel uit van de band. Op hun recente album “Without You” staan acht lekker in het gehoor liggende zelfgeschreven bluesnummers. Lekker rockende blues, goed geschreven en goed gemusiceerd. De band speelt strak en geeft op adequate wijze steun en ruimte aan zang en gitaar van Pereira. Mijn favoriete nummer is “Serves Me Right to Suffer”, een lekker rockend nummer, waarvan het eerste couplet is geleend van John Lee Hookers versie. De cd verschijnt in Nederland op het Blueshine label van Peter Struijk. (Blueshine Records) (7,5/10)