Dude – Give It Back

dude-giveitback_c

Zanger/gitarist Jan Kanis en drummer Jean Monsou speelden in de negentiger jaren al samen bij Moonflower, waarmee ze enkele hits hadden. De wegen scheidden zich, maar onlangs besloten de heren weer eens wat samen te gaan doen. Bassist Francesco Colella en zanger/gitarist Marcel de Groot voegden zich erbij en Dude was geboren.

Met de EP “Give It Back” geven zij een eerste visitekaartje af. De zes nummers zijn geschreven door Jan Kanis. Wat we horen is op blues geënte rock. Stevig, doch melodieus. De nummers zitten goed in elkaar en de band toont waar hun zwaartepunt ligt, namelijk lekkere rockmuziek. Dat is meteen vanaf titelnummer “Give It Back”duidelijk. Op een stevig fundament van bas en drums vieren de heren Kanis en de Groot hun lusten bot met zang en gitaar. Een prima kennismaking. Ik denk dat de band ook live zijn mannetje weet te staan. (Eigen productie) (7/10)