Peach & the Almost Blues Band – A Night In Copenhagen

peach-almostbluesband-onenightincopenhagen_c

Het een en ander werd in gang gezet toen de Amerikaanse zangeres en gitariste Peach Reasoner op verzoek van een fan naar Denemarken reisde om Scandinavië te veroveren met haar muziek. Contacten waren snel gelegd en begeleid door de Almost Blues Band uit Denemarken werd een tournee ondernomen. Tijdens een optreden in het Café Bartof in Kopenhagen liep op een avond de opnameapparatuur mee en het resultaat ervan is nu verkrijgbaar onder de passende titel “A Night In Copenhagen”.

De Almost Blues Band bestaat uit gitarist Michael Engman Rønnow, bassist Helge Solberg en drummer Niclas Campagnol. Als extra gast is Ken Stange van de Amerikaanse band van Peach, op keyboard en mondharmonica te horen. Stange is naast muzikant ook componist en heeft met o.m. Joe Cocker en Jose Feliciano gewerkt. De acht nummers op de cd tonen aan dat het een gezellig avond is geworden. Peach en de band spelen een set lekker rockende blues. Eén van de nummers, “Tell Me You Love Me”, is een eigen compositie van Peach, de rest zijn covers van mensen als Bob Dylan, Mel London tot aan Frankie Miller. Leuke cd, Peach en band mogen een volgende keer ook best Nederland aan doen. (Eigen Productie) (7/10)