Bollenblues 3 voor de deur in De Zilk

bollenbluesOp 27 november vindt in De Duinpan te De Zilk Bollenblues 3 plaats. De avond wordt afgesloten door een spectaculaire act: de 12-koppige band de Memphis Soul Stew. Als klap op de vuurpijl zal de gerenommeerde, Awards-winnende, Engelse zanger/gitarist Ian Siegal (afgelopen mei nog bij ons te zien) de set met de Memphis Soul Stew afsluiten. Dat Ian een selectie van zijn mooie nummers doet, begeleidt door zo’n grote soulband, is absoluut uniek.

– The Youngsters (15.00 – 16.00 uur)

Net als bij de twee voorgaande edities zal Bollen Blues geopend worden door een samengestelde band onder leiding van Zilker Loek van Haaster. Zij zullen een mengeling spelen van bekende en minder bekende blues nummers, waarbij ze in meerdere nummers worden bijgestaan door een aantal echt jonge talenten, veelal uit De Zilk. In de voorgaande edities is gebleken dat de basisband, ondanks de leeftijd van de muzikanten, een volwaardige band is, die niet zou misstaan op de betere (blues-)festivals.

– Robbert Fossen & Dave Warmerdam (16.00 – 16.30 uur)

Zilker Robbert Fossen (medeorganisator van Bollen Blues) heeft op 9 oktober jl. samen met de pas 16-jarige pianist Dave Warmerdam de Dutch Blues Challenge gewonnen. Dit betekent dat zij eind januari/begin februari 2017 Nederland mogen vertegenwoordigen bij de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis-USA. Robbert heeft dit in 2013 al eens meegemaakt en heeft toen met gitarist Peter Struijk, als eerste Nederlandse act ooit, de finale bereikt in Memphis, waarmee ze bij de 8 besten van de wereld eindigden.
Robbert en Dave laten tijdens Bollen Blues 3 hun challenge act zien en horen. En er zal een huiskamerconcert van/met hun verloot gaan worden. Daarover later meer…

– The Detonics (16.45 – 18.00 uur)

Deze Brabantse band heeft in de band-categorie de Dutch Blues Challenge gewonnen. Zij zullen dus, net als Robbert en Dave, ook afreizen naar Memphis.
Dit vijftal ‘Swingable Suspects’ staat tijdens Bollen Blues 3 garant voor 5 kwartier dansbare en tevens diep gevoelige, blues, rhythm & blues en swing op nemen je mee op een reis langs de brandhaarden van de Amerikaanse blues.

– The Memphis Soul Stew, featuring IAN SIEGAL (18.30 – 20.30)

Bollen Blues 3 zal spectaculair worden afgesloten door de 11-koppige Memphis Soul Stew.
Met deze band wordt het publiek simpelweg meegenomen naar de sfeer en muziek van Memphis-Tennessee van nu èn van toen. Het Memphis van weleer was een smeltkroes van muziekstijlen: soul, blues, rhythm & blues en gospel. Al deze stijlen zullen in deze laatste twee uur langskomen; het zal in De Duinpan even klinken als Beale Street, dé muziekstraat van Memphis; de straat waar ook de International Blues Challenge ieder jaar gehouden wordt. Nummers van Bill Withers, Solomon Burke, The Staples Singers, Elvis Presley, Tony Joe White, Oleta Adams en anderen zullen langskomen.

Maar als dit al niet spectaculair genoeg wordt, zal er ook nog zijn speciale gast Ian Siegal!
De Engelse muzikant Ian Siegal heeft in zijn inmiddels 25 jaar lange, zeer actieve en succesvolle carrière een vracht aan Awards binnen gesleept en verkoopt de meest gerenommeerde clubs, waaronder de North Sea Jazz Club in Amsterdam, gewoon uit.

Ian staat bekend om zijn grote diversiteit aan muziekstijlen en inspirators, waaronder Johnny Cash, Muddy Waters en vele bekende en minder bekende ‘grootheden’ uit de blues, country soul en gospel. Ian speelt normaliter veelal solo of met zijn zeer indrukwekkende band. Tijdens Bollen Blues 3 zal Ian echter begeleid worden door de voltallige Memphis Soul Stew, wat simpelweg uniek is en waarmee Bollen Blues een primeur heeft.