Ronnie Earl – Maxwell Street

earlronnie-maxwellstreet_c

Maxwell Street is de legendarische markt in Chicago, waar tientallen Jaren lang de lokale muzikanten elkaar ontmoetten om met elkaar te jammen. Gitarist Ronnie Earl heeft met zijn nieuwste cd zowel deze markt als Earls vroegere collega, de overleden pianist David Maxwell, een eerbetoon willen geven. In de liner notes noemt Earl hem de ‘Otis Spann in the later years’.

De begeleiders van Earl, the Broadcasters, bestaat uit zangeres Diane Blue, die op vijf nummers te horen is, gitarist Nicholas Tabarias, toetsenspeler Dave Limina, drummer Lorne Entréss en bassist Jim Mouradian. Op “Maxwell Street” staan tien nummers, waarvan zes originals. We horen Earl zoals we hem kennen, een gitarist van het type ‘minder is meer’. Fraai gitaarwerk, een mooie toon en hoewel hij bij tijd en wijle kan vlammen hoor je nergens een noot te veel. Het mooie geluid komt mede door de productie, die in handen was van Holger Peterson, tevens de eigenaar van het Canadese Stony Plain-label. Bijzondere indruk maken op mij het door Limina geschreven “Elegy Of A Bluesman”, het van Otis Rush bekende “Double Trouble” in een 12 minuten durende versie en de classic “As The Years Go Passing By”. (Stony Plain Records) (7,5/10)

Deel dit artikel met je vrienden!: