She Brought Me Gasoline – Pathway/Soul Made In China (single)

shebroughtmegasoline_c

She Brought Me Gasoline is een viermansformatie uit Kroatie, die zich concentreert op klassieke blues. En met klassiek bedoel ik akoestische instrumenten, zoals banjo en resonatorgitaar. In hun thuisland hebben ze al naam gemaakt en met de single “Pathway/Soul Made In China” proberen zij nu de rest van Europa te veroveren.

Mede door het gebruik van vintage opnameapparatuur klinken beide nummers alsof ze begin vijftiger jaren zijn opgenomen. Muzikaal gezien klinkt het allemaal authentiek en puur. Wat verder nog voor de band spreekt is dat de zelfgeschreven nummers ook nog ergens over gaan. She Brought Me Gasoline weet ons muzikaal gezien zo’n zestig jaar terug in de tijd te laten reizen. De single heeft mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt. (Real Deal Recordings) (7/10)