Samenwerking Jimmy Glasmacher & Joseph Bowie leidt tot nieuw blues/funk project

bluesfunk-jimmyJimmy Glasmacher en Joseph Bowie, The feel of Bogor (Indonesia) en Saint Louis (USA) smelten samen in een nieuw bluesfunk project. Joseph Bowie (Saint Louis (Missouri), 1953) is een Amerikaanse jazz-trombonist, multi-instrumentalist en zanger. Hij is leider van de freefunk band Defunkt. Bowie, een broer van de avant-garde- jazztrompettist Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie, leerde piano en congas spelen, maar stapte later over op de trombone. Als jongen speelde hij onder meer met bluesmusici Albert King en Little Milton. Zijn muzikale loopbaan begon hij bij een muziekcollectief uit St.Louis, Black Artists Group, waarmee hij twee jaar in Parijs verbleef. Hij was lid van de Human Arts Ensemble, eveneens een collectief uit St.Louis, en werkte met verschillende groepen van no wave-saxofonist James Chance. Uit een van die groepen, James White and the Blacks, kwam rond 1978 de groep Defunkt voort. In de eerste helft van de jaren tachtig kampte Bowie met privéproblemen en de groep was gedurende enkele jaren niet actief. Bowie ontdekte in die tijd het Boeddhisme. Rond 1986 was hij weer terug in de muziek en kwam hij met een nieuwe Defunkt, dat sindsdien niet meer is weggeweest. Naast zijn werk met Defunkt was hij actief bij verschillende andere musici en groepen, zoals de Ethnic Heritage Ensemble en de bigband van David Murray.

Ook de biografie van internationaal gelouterde Jimmy Glasmacher is indrukwekkend. Jimmy is in de soul en funk scene een veel gevraagd allround muzikant en stiekem best een grote meneer. Hij stond bijvoorbeeld op de bühne met o.a. Percey Sledge, The Trammps, Candy Dulfer, Jan Akkerman, souldiva Anita Davis en nog velen meer. Aan zijn biografie lijkt bijna geen einde te komen. Naast zijn supersessie band G-Live ( Jimmy Glasmacher Live ) nu dan de samenwerking met Defunkt leider Joseph Bowie. Voor het optreden te Woerden zal de complete band er als volgt uitzien: Jimmy Glasmacher guitar/piccolo bass, Joseph Bowie trombone/vocals, Wes Glasmacher drums, Bobby van den Bergh keys/bass synth, Jan Kanis guitar/vocals.

Doordat Jimmy samen met zoon Wes regelmatig de ritmesectie invult voor bluesartiesten uit Amerika heeft Jimmy de wens gekregen ook zelfstandig weer vaker act de presence te geven in het bluescircuit. Hieruit zijn er ideeën en initiatieven ontstaan voor meerdere side-projecten waarbij hij gebruik zal maken van zijn opgebouwde muzieknetwerk en zal hij voor deze ideeën o.a. samen gaan werken met artiesten van internationale allure. Voor de programmeurs van de komende festivals in 2017 een garantie voor een absolute topact.

Jimmy Glasmacher & Joseph Bowie staan op 18 december samen in Café De Pompier, Groenendaal 17 te Woerden. Aanvang: Aanvang 16.00. Toegang is gratis.