Volledige line-up Amstelveen City Blues bekend

26-11-2016-amstelveen-city-blues-2Na de uiterst succesvolle eerste editie was het vervolg slechts een kwestie van tijd. Kon u afgelopen jaar nog genieten van rasmuzikanten als Nikki Hill en Jason Ricci, de line-up van dit jaar doet hier niks voor onder. Als enige bluesfestival in de regio Amsterdam presenteert P60 met trots een line-up aan (inter)nationale wereldtoppers. Amstelveen City Blues vindt plaats op zaterdag 26 november in Poppodium P60.

Amstelveen City Blues is een jong fenomeen in Amstelveen, waarbij P60 wordt omgetoverd tot één grote juke joint. Op verschillende locaties in het poppodium zullen internationale artiesten u laten genieten van rhythm & blues, roots rock ’n roll en rockabilly van de bovenste plank. De organisatie is er opnieuw in geslaagd een zeer sterke line-up samen te stellen, waarbij maar liefst drie Amerikaanse bands voor een eenmalig Nederlands optreden naar Amstelveen komen. Muziekliefhebbers kunnen het zich dan ook niet veroorloven om deze unieke kans te missen.

Dit jaar treden niemand minder dan Joe Louis Walker (USA), Sugar Ray and the Bluetones (USA), Giles Robson (UK), Luke Winslow-King (USA), Big Creek Slim (DK) en Dry Riverbed Trio (NL) op. De presentatie van de avond is in handen van radiomaker Fred Siebelink. De Amerikaanse Joe Louis Walker, Sugar Ray and the Bluetones en Luke Winslow-King behoren tot de “Eredivisie” van het blues-genre en komen speciaal voor Amstelveen City Blues naar Nederland. Giles Robson is een absolute aanrader, maar ook Big Creek Slim brengt blues in zijn puurste vorm op het podium. Dry Riverbed Trio speelt een heerlijke mix van authentieke rockabilly, country en blues uit de 40’s en 50’s.

De gehele avond zullen op drie verschillende podia optredens plaatsvinden. Niet alleen de line-up is compleet, ook het tijdschema is af. Ze beginnen de avond met Dry Riverbed Trio en sluiten af met Sugar Ray and The Bluetones.
city-blues-timescale