Beth Hart – Fire On The Floor

hartbeth-fireonthefloor_cHet lijkt wel of het leven van Beth Hart in rustiger en emotioneel stabieler vaarwater is terechtgekomen. Stond haar vorige cd “Better Than Home” nog vol van spanningen en onverwerkte emoties, op “Fire On The Floor” klinkt het allemaal veel vrolijker en rooskleuriger. Tijdens zestien songs voert mevrouw Hart ons weer door haar wereld van blues, jazz en rock en altijd met dat van haar zo typerende doorleefde stemgeluid.

Op “Fire On The Floor” wordt zij begeleid door onder meer de gitaristen Michael Landau en Waddy Wachtel, drummer Rick Marotta en pianist Jim Cox. Zoals hierboven al geschreven klinkt het allemaal wat lichter en luchter, zoals in de nummers “Coca Cola” en “Let’s Get Together”. Maar er zit nog genoeg ‘blues’ in om er niet helemaal een feestplaat van te maken. Dat horen we onder meer in de titelsong “Fire On The Floor” en “No Place Like Home”. Beth Hart heeft de beschikking over topmuzikanten, topstudio’s, de beste faciliteiten om opnamen te maken. Gelukkig is zij met “Fire On The Floor” niet de fout in gegaan hier lui door te worden en is ook dit album weer van hoog niveau. (Provogue/Mascot) (8/10)

Deel dit artikel met je vrienden!: